Skip to content

goed eten

Even heel wat anders. Allereest een gezegend en gezond 2010 gewenst. Voor velen is de laatste maand van het jaar een tijd van goed eten. De eerste maand van het nieuwe jaar is vaak de tijd waarin de goede voornemens nog vers zijn en actief worden nagestreefd. Ongetwijfeld is één van de meest uitgesproken voornemens: “beter op mijn eten letten”. Eigenlijk ook goed eten dus, maar dan niet in de bourgondische zin van het woord.

Maar hoe doe je dat? Als je de televisie moet geloven, varieert de weg naar een strak en atletisch lichaam van een mueslireep tot een groenteshake, en vijf minuten trekken aan een buikspierbeugel. Het is in ieder geval makkelijk en moeiteloos. Je bent binnen twee weken slanker dan tante Sidonia en begeerlijker dan Brad Pitt.

Tom Venuto schreef in zijn boek Burn the Fat, Feed the Muscle
“als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook”

Ik heb een jaar geleden zijn boek doorgelezen en er voor mezelf een samenvatting van gemaakt, hier en daar aangevuld met wat ik al wist van mijn online omzwervingen op fitness en voedingswebsites. Het is het een aardig volledige handleiding geworden voor wie wil leren hoe je lichaam reageert op voeding, al zeg ik het zelf. De focus is niet op minder eten, maar op goed eten – in sommige gevallen betekent dat juist méér eten. Het heeft mij geholpen de weegschaal weer wat in vertrouwder regionen te manoeuvreren zonder speciale shakes en supplementen. Bovendien kwam ik er achter dat ik meer mocht eten dan ik altijd deed. Wie wil dat niet horen!

op je gezondheid!

reageer