Skip to content

contrasten [A/V]

Zaterdag 4 oktober 2014 was de eerste RevaGo conferentie. Vier sprekers, vier onderwerpen en een open forum aan het eind voor alle vragen, opmerkingen en toevoegingen van de luisteraars. Ik was één van de vier: mijn debuut als spreker. Hieronder vind je een link naar de studie, in audio- en videoformaat. De gebruikte PowerPoint kun je ook bekijken – al heeft de videograaf de dia’s ook al heel kunstig in de video verwerkt.

Ik heb gesproken over contrasten: de herkomst, het waarom en de uitkomst van de tegenstellingen in de bijbel. Het centrale contrast in de bijbel is vanzelfsprekend goed en kwaad . Als we dat contrast kunnen begrijpen en plaatsen, vallen de overige contrasten als vanzelf op hun plek.

Voor de trouwe lezer van mijn site zal al gauw duidelijk worden dat de studie een soort samenvatting is van mijn gedachten die in diverse artikelen en reacties op artikelen doorschijnt. Een compact en toch compleet overzicht van een bijbels onderbouwde visie – al is het eentje die je niet veel hoort. Doe er je voordeel mee!

audio: contrasten

video:

powerpoint:

reageer